wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Melon faszerowany owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Owoce są bardzo smaczne, warto je podawać w różnej postaci.

Melon faszerowany owocami

Składniki:

Melon faszerowany owocami

 

Sposób przygotowania:

Melon faszerowany owocami
Na początku trzeba wybrać odpowiedni owoc. Nie może być zbyt dojrzały. Gdy już się zdecydujemy to przekroić go na pół. Wyjąć łyżka pestki, a następnie wydrążyć miąższ i pokroić go w kostkę. Jabłko i gruszkę obrać. Owoce pokroić w małą kostkę. Winogrona przekroić na połówki i wyjąć pestki. Wszystko dokładnie wymieszać i skropić sokiem z cytryny.Ubić trzepaczka na puszysty gęsty krem żółtko z miodem., solą i imbirem. Ubić śmietankę, dodać do kremu. Polać owoce i ostrożnie wymieszać, by nie uszkodzić owoców . Wyciąć w zygzaki wydrążoną skórkę melona i napełnić wymieszanymi owocami. Ozdobić posiekanymi orzechami.