Sposób przygotowania:
Metrowiec
Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, na gładką masę.
Dodać jajka, i wymieszać.
Następnie mąka, proszek do pieczenia i mleko, tak przygotowaną masę dzielimy na dwie równe porcje.
Do jednej dodajemy dwie łyżki mąki lub np. budyń wiśniowy.
Do drugiej dodajemy 2 łyżki kakao.
Wypełniamy dwie wąskie blaszki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Proszę sprawdzić patyczkiem (musi być suchy) , czy ciasto się dobrze upiekło.
Przygotować "Karpatka 5 min".
Po upieczeniu i wystudzeniu przystępujemy do najważniejszej części przepisu. Ciasto kroimy w plasterki, i przekładamy kremem. Robimy to według następującego schematu :
plasterek ciasta jasnego, krem, plasterek ciasta ciemnego, krem, plasterek ciasta jasnego, i tak dalej.
Gotowe polewamy polewą czekoladową. Chłodzimy. Porcje kroimy na skos. Można posypac wiórkami kokosowymi, lub posypką, według uznania.
Życzę Smacznego :)
Dodać jajka, i wymieszać.
Następnie mąka, proszek do pieczenia i mleko, tak przygotowaną masę dzielimy na dwie równe porcje.
Do jednej dodajemy dwie łyżki mąki lub np. budyń wiśniowy.
Do drugiej dodajemy 2 łyżki kakao.
Wypełniamy dwie wąskie blaszki i pieczemy około 50 minut w temperaturze 180 stopni C.
Proszę sprawdzić patyczkiem (musi być suchy) , czy ciasto się dobrze upiekło.
Przygotować "Karpatka 5 min".
Po upieczeniu i wystudzeniu przystępujemy do najważniejszej części przepisu. Ciasto kroimy w plasterki, i przekładamy kremem. Robimy to według następującego schematu :
plasterek ciasta jasnego, krem, plasterek ciasta ciemnego, krem, plasterek ciasta jasnego, i tak dalej.
Gotowe polewamy polewą czekoladową. Chłodzimy. Porcje kroimy na skos. Można posypac wiórkami kokosowymi, lub posypką, według uznania.
Życzę Smacznego :)