Sposób przygotowania:
Metrowiec staruszekWykonanie :
Do misy wbijamy jaja temp pokojowa, miksujemy je z cukrem na puch ( masa potraja się). Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do zmiksowanych jaj, miksujemy na małych obrotach. Do kubka wlewamy olej i wodę, dodajemy do reszty składników wraz z wanilią, teraz wystarczy już tylko wymieszać. Ciasto dzielimy na połowę, do jednej części dodajemy błonnik kakaowy ( kakao) a do drugiej 2-3 łyżki mąki ( ja nie dodałam wcale). Ciasto przelałam do dwóch silikonowych foremek do babki.Piekłam koło 45 minut w 170 stopniach. Po wystudzeniu pokroiłam ciasto w "plastry". Smarujemy raz ciemne i raz jasne ciasto i przekładamy kremem.
Masa budyniowa:
Budyń gotujemy według tego co jest napisane na opakowaniu. Masło miksujemy na masę i dodajemy po łyżce budyniu zimnego. Tak powstaje krem budyniowy.
Polewa:
Rozpuszczamy 2 tabliczki czekolady( smak wedle gustu, ja dałam mleczną) z mlekiem. Polewamy metrowa czekoladą i potem zostawiamy do zastygnięcia. Wstawiłam do lodówki na 2 godzinki, a potem zjedliśmy go.