Sposób przygotowania:
Mięciutkie rogaliki
Do miski przesiewam mąkę. Do mniejszej miseczki wlewam mleko ( tem.pokojowa) dodaję drożdże i dokładnie je rozpuszczam, następnie wlewam olej, wsypuję cukier ,dodaję jajka i proszek do pieczenia, wszystko razem dokładnie mieszam . Taką mieszankę przelewam do mąki i zagniatam ciasto, jeśli jest rzadkie trzeba dosypać trochę mąki. Ciasto ma być miękki ale nie lepić się do rąk . Gotowe dzielę na cztery części i wałkuję tworząc koła, każde dzielę radełkiem na osiem części. Wykładam nadzienie na szerszą stronę i zwijam rogaliki. Układam na papierze do pieczenie w odstępach, ponieważ rożki podrosną. Każdego rogalika smaruję rozbełtanym jajkiem. Wkładam do nagrzanego piekarnika( 170 st.C) i piekę do momentu aż się ładnie zrumienią. Gotowe posypuję cukrem pudrem.
edytaha
zbysiowa
Częstuj się Edytko, schowałam na jutro:)
misia5
zbysiowa
Zapraszam serdecznie:))
mysza75
zbysiowa
Dziękuję;)
iziona
zbysiowa
Dziękuję:)
monikaT83
zbysiowa
Moniczko następnym razem, po tych pozostała tylko fotka:D
alaaa
Ela Dz
zbysiowa
Hahhahhaaaa, Elusiu, zapraszam następnym razem;))