Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mielona wieprzowina na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zmielona ugotowana wieprzowa łopatka z podsmażoną cebulą i przyprawami. Doskonale nadaje się do smarowania pieczywa.

Mielona wieprzowina na kanapki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielona wieprzowina na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Mielona wieprzowina na kanapki
Łopatkę wieprzową pokroić na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka. Dobrze jak mięso jest mocno poprzerastane tłuszczem, smarowidło nie wyjdzie zbyt suche. Mięso zalać wodą (tyle, żeby woda je przykryła). Dodać kostki bulionowe, ziele angielskie i liście laurowe. Mięso ugotować do miękkości. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Zrumienić na nim dowolnie pokrojone obrane cebule. Mięso wyjąć z wywaru i zmielić razem z usmażoną cebulą w maszynce do mielenia mięsa. Zmielone z cebulą mięso ponownie przepuścić przez maszynkę. Do dwukrotnie zmielonego mięsa dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smarowidłem smarować kanapki.
Mielona wieprzowina na kanapki
Pokrojone na kawałki mięso zalane wodą z dodatkiem przypraw.
Mielona wieprzowina na kanapki
Obrane i pokrojone cebule rumienione na oleju.
Mielona wieprzowina na kanapki
Ugotowane mięso dwukrotnie zmielone razem z cebulą.
Mielona wieprzowina na kanapki
Kanapki posmarowane przygotowanym smarowidłem.