Sposób przygotowania:
Mielone duszone w sosie pomidorowym
Cebulkę drobno posiekamy i szklimy na maśle. Dodajemy do zmielonego mięsa. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wszystko dokładnie wymieszać. Z wyrobionego mięso robimy kulki wielkości mandarynki, i obtoczyć w bułce tartej. Rozgrzewamy tłuszcz, a następnie kłaść uformowane kotlety mielone. Smażymy kilka minut z każdej strony aż będą rumiane.
Następnie rozpuszczamy koncentrat w wodzie - ok szklanka, dodajemy sól, pieprz, chilli i wkładamy kotlety. Dusimy na małym ogniu ok 20 min. Podawać najlepiej z kaszą. Polecam pęczak :] Pyychaaa
Następnie rozpuszczamy koncentrat w wodzie - ok szklanka, dodajemy sól, pieprz, chilli i wkładamy kotlety. Dusimy na małym ogniu ok 20 min. Podawać najlepiej z kaszą. Polecam pęczak :] Pyychaaa