justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Mielone duszone z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

sposób na szybki i smaczny obiad

Mielone duszone z pieczarkami

Składniki:

Mielone duszone z pieczarkami

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone duszone z pieczarkami
Mięso przekładamy do miski. Dodajemy jajko, drobno posiekaną połowę cebuli i pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą. Jeśli masa jest rzadka należy dodać nieco bułki tartej. Formujemy zgrabne kotleciki. Każdy panierujemy w bułce tartej i zmażymy na rumiano z każdej strony. Między czasie obrane i pokrojone pieczarki smażymy z posiekaną drugą połową cebuli. Doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą dobrze usmażone dodajemy do nich kotlety i chwilę razem dusimy, aby kotlety przeszły zapachem pieczarek. Podajemy je z ziemniakami.