Sposób przygotowania:
Mielone klopsiki z papryką i marchewką
Marchewkę obrać,umyć i osuszyć. Paprykę umyć i osuszyć,cebulę obrać. Wszystkie warzywa zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać opłukane mięso mielone. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie połączyć składniki. Wbić jajko i po 1 łyżce wsypywać bułkę tartą cały czas wyrabiając masę mięsną. Powinna być zwarta ale nie zbita,twarda. Dłonie zwilżyć wodą i formować klopsiki dowolnej wielkości. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. Następnie na patelni rozgrzać olej i delikatnie kłaść klopsiki i smażyć je na brązowy kolor z obu stron. Co jakiś czas dobrze jest obrócić klosiki aby równomierni się usmażyły. Odsączyć na papierowym ręczniku przed podaniem. Smacznego!