Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mielone kotlety z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Świetna odmiana mielonego

Mielone kotlety z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone kotlety z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety z pieczarkami i serem
Mięso umyć, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać i umyć. Osuszyć. Mięso,cebulę i czosnek zmielić razem w maszynce do mięsa. Ser żółty zetrzeć na tarce. Pieczarki obrać, pokroić. Udusić na mocno rozgrzanym oleju, przyprawić. Razem z serem dodać do mięsa. Dodać jajko i 2 łyżki bułki tartej. Wyrobić masę. Przyprawić solą i pieprzem. Formować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.
Mielone kotlety z pieczarkami i serem
Do zmielonego mięsa dodać przyprawy, ser i uduszone pieczarki.
Mielone kotlety z pieczarkami i serem
Z powstałej masy mięsnej formujemy kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Mielone kotlety z pieczarkami i serem
Gotowe kotlety smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.