Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy chcemy nadać kotletom inny smak, możemy dodać do nich odrobinę wędzonego boczku.

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

Składniki:

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone kotlety z wędzonym boczkiem
Cebulkę należy drobniutko posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Bułkę należy namoczyć w mleku, następnie odcisnąć i przepuścić przez maszynkę z wędzonym boczkiem. Boczek z bułką dodać do mięsa mielonego. Wymieszać dodając jajko. Masę mięsną doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z masy mięsnej należy formować kotleciki, panierować je w rozmąconym jajku i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka