Sposób przygotowania:
Mielone na patyku nie muszą być nudne:)
Mąz zrobił obiad.. wykorzystał moj pomysł na kebabki z mielonego na patyku ktore robielatem szczegolnie na grillu i postanowil zrobic prawie tradycyjne mielone w ten sam
sposob.
Z mielonego i pozostałych składników uformował podłuzne kotlety w kształcie cygar. Obsmazył je na tłuszczu, potem przebił szpadka do szaszłyków. Zrobic sos. Odstawic na chwile do lodówki zeby sie przegryzł. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podał z sosem.
Oczywiscie obsmażanei w bułce było zbedne, mozna obsmazyc samo mieso albo zrobic je na grillu, bedzie bardziej aromatyczne i mniej tłuste. Dodatki przypraw do niego mozna zmieniac w zależnosci od gustu i ochoty. Fajne danko na szybko gdy wpadaja niezapowiedziani goscie. Mielone wcale nie muszą być nudne :)
.
sposob.
Z mielonego i pozostałych składników uformował podłuzne kotlety w kształcie cygar. Obsmazył je na tłuszczu, potem przebił szpadka do szaszłyków. Zrobic sos. Odstawic na chwile do lodówki zeby sie przegryzł. Sos ma byc mocno czoskowy. Gotowe mięso podał z sosem.
Oczywiscie obsmażanei w bułce było zbedne, mozna obsmazyc samo mieso albo zrobic je na grillu, bedzie bardziej aromatyczne i mniej tłuste. Dodatki przypraw do niego mozna zmieniac w zależnosci od gustu i ochoty. Fajne danko na szybko gdy wpadaja niezapowiedziani goscie. Mielone wcale nie muszą być nudne :)
.