Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mielone nadziewane papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlety mielone można nadziewać różnymi warzywami

Mielone nadziewane papryką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielone nadziewane papryką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone nadziewane papryką
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę odciśniętą z wody, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować placuszki, kłaść po kawałku papryki i kiszonego ogórka, zlepiać brzegi i toczyć podłużne kotleciki. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na smalcu ze wszystkich stron na rumiano. Po usmażeniu włożyć na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Mielone nadziewane papryką
Etap 1