Sposób przygotowania:
Mielone o smaku prawdziwków : )
Mięso mielone wykładamy na półmisek. Namoczone bułeczki mielimy i dodajemy do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, również dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko po czym całość solimy i pieprzymy do smaku. Mięso wraz z dodatkami wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy ok 1 łyżkę masła. Uprzednio posiekane w drobną kostkę i ugotowane grzyby podsmażamy przez ok 10 minut. Solimy i pieprzymy do smaku, mieszamy. Na dłoni kładziemy porcję mięsa, formujemy placuszek i łyżeczką nakładamy dowolną (lecz nie zbyt dużą) ilość prawdziwków. Placuszek sklejamy i formujemy kulę po czym obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy z każdym kotletem. Rozpuszczamy na patelni ok 2 łyżki smalcu i ostrożnie (tak aby kotlety się nie rozpadły) smażymy je z obu stron na złoty kolor. Smażymy na małym ogniu. Smacznego :)))