gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mielone placuszki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mielone, wieprzowe z warzywami podaję jako danie na obiad z ziemniakami i surówką. Polecam - są pyszne.

Mielone placuszki z warzywami

Składniki:

Mielone placuszki z warzywami

 

  • 400 gram mięsa mielonego wieprzowego
  • pieprz
  • przyprawa do wieprzowiny
  • ostra papryka
  • 1 czerwona papryka
  • kawałek pora
  • 2 małe jajka
  • przyprawa uniwersalna typ Kucharek
  • przyprawa w płynie
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone placuszki z warzywami

ETAP 1:

Mielone placuszki z warzywami
Mięso mielone przyprawiamy do smaku. Mieszamy.

Mięso mielone przekładamy do miski i przyprawiamy pieprzem. Mieszamy.

ETAP 2:

Mielone placuszki z warzywami
Paprykę i por drobno kroimy i dodajemy do mięsa mielonego.

Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz drobno posiekany por.

ETAP 3:

Mielone placuszki z warzywami
Następnie dodajemy przyprawy i jajka. Mieszamy.

Następnie wbijamy jajka i dodajemy do smaku przyprawy uniwersalne. Mieszamy.

ETAP 4:

Mielone placuszki z warzywami
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki.

Z powstałej masy smażymy porcjami na rozgrzanym tłuszczu małe placuszki.