Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Mielone pulpeciki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo smaczne kotleciki mielone

Mielone pulpeciki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mielone pulpeciki

 

Sposób przygotowania:

Mielone pulpeciki
Cebulę obieramy i kroimy w jak najdrobniejsza kostkę, obrany czosnek przeciskamy przez praskę, warzywa dodajemy do mięsa mielonego. Bułke moczymy w mleku i gdy dobrze nawilgnie to ją odciskamy i dajemy do mięsa. Wbijamy jajka, dodajemy jaryke, pieprz i sól oraz gałkę muszkatołową i dokładnie mieszamy. Formujemy małe, zgrabne pulpeciki i ukladamy na blaszce wysmarowanej smalcem. Pieczemy je 45 minut, w trakcie pieczenia odwracamy na drugą stronę
Mielone pulpeciki
pulpeciki przed stawieniem do piekarnika