karita

karita

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 217]

Mielone warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mielone warzywne paprykowo-cukiniowe. Pożywne!

Mielone warzywne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone warzywne

 

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 1 mała cukinia
  • pół papryki czerwonej
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 2 jajka
  • ok. 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 czubata łyżeczka lubczyku
  • szczypta papryki słodkiej
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • olej lub oliwa do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Mielone warzywne
Warzywa umyć. Cebulę i cukinię obrać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Następnie warzywa te drobno poszatkować, liście kapusty pekińskiej drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystko to połączyć z mięsem mielonym, dodać jajka, bułkę tartą oraz zioła i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Z tak przygotowanego mięsa formować kotleciki i smażyć z obu stron do uzyskania złotego koloru. Polecam podawać z sosem pieczarkowym oraz bukietem surówek. Smacznego.
Mielone warzywne
Poszatkować składniki w drobną kosteczkę
Mielone warzywne
Wszystkie składniki połaczyć
Mielone warzywne
wymieszać i doprawić
Mielone warzywne
Formować kotleciki i smażyć z obu stron na złoty kolor