anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mielone wolowo wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety mielone najlepsze są moim zdaniem mieszane czyli polaczenie wołowiny o wieprzowiny w takich samych ilościach.

Mielone wolowo wieprzowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mielone wolowo wieprzowe

 

Sposób przygotowania:

Mielone wolowo wieprzowe
Mięso umyć i osuszyć. Zmielić. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Dodac do mięsa. Cebulę obrać i drobno posiekać czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Całość włożyć do miski doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokladnie zagnieść mięso z jajkiem. Uformować kotlety mielone i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na oleju na zloty kolor.
Mielone wolowo wieprzowe
z mięsa uformować ładne owalne kotlety takiej samej wielkości
Mielone wolowo wieprzowe
mowlone smazyc na zloty kolor z obu stron