malgosia018

malgosia018

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Mielone z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne kotlety można je podawać z ziemiakami. Doskonałe na rodzinny obiat.

Mielone z grzybami

Składniki:

Mielone z grzybami

 

  • 1 kg miesa mielonego
  • 0,5 kg grzybów
  • 1 torebka ryżu
  • 2 duże cebule
  • 3 jajka
  • 3 bułki
  • 1 przyprawy do miesa mielonego (Prymat)
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
  • olej do smarzenia

Sposób przygotowania:

Mielone z grzybami
Mieso mielone przekładami do wysokiego naczynia. Grzyby czyścimy, myjemy, i gotujemy. Ugotowane grzyby osoczamy z wody i mielimy przez maszynkę. Dodajemy do mięsa. Cebule obieramy krojmy w drobną kostkę, i smarzymy na patelni, ryż gotujemy, oddzielamy z wody nastepnie dodajemy do mięsa. Dodajemy nastepnie jajka, bułkę namoczoną wcześniej w wodzie, przyprawę do miesa mielonego. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy z mięsa okrogłe kotleciki, obsypujemy bułką tartą i smarzymy w oleju na złoty kolor.