mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Mielone z jajkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Na wielkanocnym stole będą w sam raz mielone z jajkiem. Polecam bo są proste i szybkie do zrobienia :-)

Mielone z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z jajkiem

 

  • 60 dkg mięso mielone od szynki
  • 1 cebula mała
  • 1ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanka mleka
  • 1bułka czerstwa
  • 7 łyżek bułki tartej
  • olej
  • nadzienie:
  • 5 jajek

Sposób przygotowania:

Mielone z jajkiem
Jajka gotuję na twardo i obieram. Mielone przekładam do miski, dodaję jajko, cebulkę pokrojoną drobno, sól, czosnek sprasowany, pieprz. Bułkę czerstwa mocze w mleku i mocno odciskam na sitku. Dodaję do mięsa. Dokładnie wszystko wyrabiam. Mięso podzieliłam na pięć części i na każdej ułożyłam jajko. Dokładnie jajko skleiłam mięsem. Następnie otoczyłam w bułce tartej. Smażyłam na oleju.
Mielone z jajkiem
jajka ugotowane na twardo i obrane ze skorupek
Mielone z jajkiem
mięso mielone doprawione z cebulką pokrojoną
Mielone z jajkiem
jajko ugotowane ułozone na mięsie mielonym
Mielone z jajkiem
mielone sklejone obtoczone w bułce tartej