Sposób przygotowania:
Mielone z kolorowymi marchewkami
Ziemniaki obrać, pociąć na małe kawałki, ca. 1,5 – 2 cm i ugotować w posolonej wodzie, następnie odcedzić. Marchewki poprzecinać na kawałki o długości ca. 7 – 8 cm, następnie obrać obieraczką, by następnie tą samą obieraczką pociąć wzdłuż na plasterki / paski. Szalotki lub cebulę pociąć na cienkie pół-krążki, następnie posolić popieprzyć, dodać 2 – 3 łyżki oliwy i wymieszać. Natkę pietruszki posiekać. Wstążki marchewek wymieszać z posolonymi szalotkami, wsypać posiekana pietruszkę dodać do smaku tymianku i wszystko wymieszać razem. Mięso mielone przepiec na luźno na rozgrzanym oleju na patelni. Pod koniec pieczenia posolić, popieprzyć i dodać kolendry. Wymieszać i podpiec jeszcze ca. 2 minuty. Piekąc mięso należy jednocześnie na drugiej patelni upiec ziemniaki, po prostu zrobić bratkartofle. Upieczone mięso włożyć na talerze, nałożyć kolorową marchewkową sałatkę, obok nałożyć ziemniaki i...Smacznego :))
Jojo
kinga
eli_555
góralka
Zosia62
Marika_1961