zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Mielone z małosolnym ogórkiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

nietypowe smaki - czyli mielone z ogórkiem małosolnym

Mielone z małosolnym ogórkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone z małosolnym ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone z małosolnym ogórkiem
Mięso umyć, cebulę obrać i także umyć. Przygotować maszynkę do mielenia mięsa i zmielić w niej mięso, cebulę oraz ogórki małosolne prosto do miski. Do zmielonych składników dodać pozostałe, czyli kaszę, tartą bułkę, jajka i przyprawy oraz kilka łyżek wody i wyrobić masę. Formować z porcji masy kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Kotlety podawać np. z ziemniakami i surówką.
Mielone z małosolnym ogórkiem
zmielić mięso cebulę ogórki i dodac resztę składników
Mielone z małosolnym ogórkiem
ze składników wyrobić masę na kotlety ...
Mielone z małosolnym ogórkiem
z masy formowac kotlety panierować je w bułce tartej
Mielone z małosolnym ogórkiem
smażyć kotlety na złoto brązowy kolor z obu stron