Sposób przygotowania:
Mielone z małosolnym ogórkiem
Mięso umyć, cebulę obrać i także umyć. Przygotować maszynkę do mielenia mięsa i zmielić w niej mięso, cebulę oraz ogórki małosolne prosto do miski. Do zmielonych składników dodać pozostałe, czyli kaszę, tartą bułkę, jajka i przyprawy oraz kilka łyżek wody i wyrobić masę. Formować z porcji masy kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron. Kotlety podawać np. z ziemniakami i surówką.
2milutka
zewa
Ja w pierwszej wersji chciałam ogórki i cebule pokroić, ale jak zwykle mój Kamilek by nie jadł. Ale dziwne jest to, bo ogórki wcina. Brak słów z tym moim urwisem.
2milutka
ja mam to samo z córcią ..choć ogórki to wcina pod każdą postacią ..ale jak coś jej nie podejdzie to całego dania nie tknie:(
monikaT83
zewa
:)