Sposób przygotowania:
Mielone duszone w sosie pieczarkowym
Aby zrobić mielone duszone w sosie pieczarkowym trzeba najpierw zrobić mielone kotlety . Zaczynamy od usmażenia na złoto pokrojonej cebuli. Dołożyć do mięsa razem z namoczoną i odciśniętą bułką i jajkiem .Wymieszać mięso. doprawić do smaku solą , pieprzem i maggi . Uformować 10 kotletów . Obtoczyć w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na złoto na kilku łyżkach oleju .Wlać śmietankę i rozrobiony z wodą sos .Zagotować . Dołożyć na patelnię kotlety . Przykryć i dusić na małym gazie 10 minut .
Pieczarki pokroić w plasterki i usmażyć na złoto na kilku łyżkach oleju .Wlać śmietankę i rozrobiony z wodą sos .Zagotować . Dołożyć na patelnię kotlety . Przykryć i dusić na małym gazie 10 minut .