Sposób przygotowania:
Kotlety mielone w sosie pieczarkowym
Do mięsa dajemy jajko,posiekany czosnek i dobrze odciśnięta bułkę oraz przyprawy. Wyrabiamy ciasto. Z przygotowanego ciasta formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z obu stron.
SOS;
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulą i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wlewamy bulion i dusimy ok 15 min. Na koniec podbijamy śmietaną rozprowadzoną w malej ilości wody. I gotujemy. Przygotowanym sosem polewamy usmażone kotlety.
SOS;
Obrane pieczarki kroimy razem z cebulą i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Wlewamy bulion i dusimy ok 15 min. Na koniec podbijamy śmietaną rozprowadzoną w malej ilości wody. I gotujemy. Przygotowanym sosem polewamy usmażone kotlety.