Sposób przygotowania:
Mielone z paprykąETAP 1:
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju.
Bułkę namaczamy w mleku.
ETAP 2:
Mięso (oba rodzaje) przekładamy do miseczki, dodajemy odciśniętą i rozdrobnioną na niewielkie kawałki kajzerkę, cebulę i paprykę z patelni, bułkę tartą, musztardę oraz przyprawy (sól, pieprz, ostrą paprykę mieloną), wbijamy jajka. Wyrabiamy masę mięsną.
ETAP 3:
Maczamy dłonie w wodzie i z wyrobionej masy mięsnej formujemy kotlety.
ETAP 4:
Kotlety obtaczamy w mące pszennej.
ETAP 5:
Na patelni rozgrzewamy smalec, smażymy na nim kotlety. Kotlety smażymy pod przykryciem, przez ok. 10 minut, w połowie smażenia przekładając kotlety na drugą stronę.
Podajemu z ulubionymi dodatkami.