motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Mielone z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Takie kotlety mielone inaczej smakują

Mielone z pietruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone z pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Mielone z pietruszką
Umyte mięso mielimy przez maszynkę. Cebulę obieramy i siekamy na drobno. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Pietruszkę myjemy i siekamy. Do zmielonego mięsa dajemy odciśniętą bułkę, jajko, posiekaną pietruszkę i przyprawy. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i na rozgrzanym oleju smażymy je z dwóch stron.
Mielone z pietruszką
Do zmielonego mięsa dajemy jajko, bułkę odciśniętą, pietruszkę i przyprawy
Mielone z pietruszką
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej
Mielone z pietruszką
Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety z dwóch stron na brązowo

Tagi:

jajko tarta jajka