anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Mielone z polędwicy wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mielone z polędwicy są bardzo delikatne i wyjątkowo kuszące. Mięso jest delikatne i ma cudowną barwę i nie wiele tłuszczu.

Mielone z polędwicy wieprzowej

Składniki:

Mielone z polędwicy wieprzowej

 

Sposób przygotowania:

Mielone z polędwicy wieprzowej
Mięso dokładnie umyć i zmielić. Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć dodać do mięsa. Dodać bardzo drobno pokrojoną cebulę, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać jajko i przyprawić bardzo dokładnie wszystko wymieszać zagniatać kilka minut. Następnie uformować kotlety obtoczyć w bułce tartej i smażyć na ładny złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka