Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Mielone z puree

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zapiekanka jest pysznym daniem na kolacje...

Mielone z puree

Składniki:

Mielone z puree

 

Sposób przygotowania:

Mielone z puree
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić i ostudzić. Obrać i przecisnąć przez praskę. Do ziemniaków dodać gałkę , śmietanę, sól i pieprz do smaku. Wymieszać. Cebulę obrać i posiekać drobno. Mięso mielone włożyć do miski dodać posiekaną cebulę i jajko. Doprawić majerankiem solą i pieprzem. dokładnie wymieszać. Mięso włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarować ketchupem. Na wierzchu rozłożyć puree( można włożyć do szprycy i dekoracyjnie rozłożyć na mięsie.) Piec ok. 50min w temp.200stC.