iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mielone z serem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dzięki temu że kotlety są najpierw gotowane a potem smażone zachowują swój ładny kształt a ser wypływa dopiero podczas krojenia-nie smażenia.

Mielone z serem

Składniki:

Mielone z serem

 

Sposób przygotowania:

Mielone z serem
Mięso wyrabiamy z majerankiem, solą, pieprzem, jajkami, bułką tartą, następnie formujemy na dłoni placuszki na środek kładziemy kostkę sera żółtego oraz topionego, zlepiamy w kulę. Wrzucamy na gorącej osolonej wody i gotujemy 10 min, następnie wyjmujemy studzimy, maczamy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce tartej smażymy na złoto.