Sposób przygotowania:
Mielone z serem i pieczarkami
Bułkę moczymy w wodzie.
Mięso mielone wykładamy do miseczki. Dodajemy namoczoną bułkę. Nastepnie dodajemy 1 jajo . Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę do naszego mięsa. Dokładnie mieszamy wszystko.
Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy na rozgrzanej patelni, podlewając co jakiś czas wodą by były miękkie.
Miękkie pieczarki dodajemy do mięsa mielonego.
Trzemy żółty ser na tarce na grubszych oczkach do mięsa i dokłądnie wszystko mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, i ponownie mieszamy .
Na patelnie wlewamy olej.
Z mięsa formujemy kotlety, optaczamy z dwóch stron w bułce tartej i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.
Smacznego
Mięso mielone wykładamy do miseczki. Dodajemy namoczoną bułkę. Nastepnie dodajemy 1 jajo . Obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę do naszego mięsa. Dokładnie mieszamy wszystko.
Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy na rozgrzanej patelni, podlewając co jakiś czas wodą by były miękkie.
Miękkie pieczarki dodajemy do mięsa mielonego.
Trzemy żółty ser na tarce na grubszych oczkach do mięsa i dokłądnie wszystko mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem, i ponownie mieszamy .
Na patelnie wlewamy olej.
Z mięsa formujemy kotlety, optaczamy z dwóch stron w bułce tartej i kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażymy z dwóch stron na złocisty kolor.
Smacznego