Sposób przygotowania:
Mielone ze szpinakiem
Masło roztopić ,dodać obraną i posiekaną cebulę, zeszklić i wrzucić obrane i pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki oraz szpinak dodać gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Usmażyć i ostudzić. Do mięsa mielonego dodać szpinak, jajko, płatki owsiane, doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa będzie za rzadka dodać trochę bułki tartej.
Z masy uformować nieduże kotlety, smażyć je na oleju z obu stron na obu stron.
Usmażyć i ostudzić. Do mięsa mielonego dodać szpinak, jajko, płatki owsiane, doprawić solą i pieprzem. Jeśli masa będzie za rzadka dodać trochę bułki tartej.
Z masy uformować nieduże kotlety, smażyć je na oleju z obu stron na obu stron.