Sposób przygotowania:
Mielone ze szpinakiem i fetą
Inspiracją dla mnie był przepis na blogu Pyzy. Muszę Wam powiedzieć, że wyszły bardzo smaczne i już wiem, że na pewno je niedługo powtórzę... choć nigdy nie przepadam za zwykłymi mielonymi- zawsze wolałam schabowego :) Na patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/2 fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Bułkę tartą zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy na minutkę. Do mięsa mielonego dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, napęczniałą bułkę tartą, jajko oraz pieprz i sól. Mieszamy. Następnie formujemy kotleciki, rozpłaszczamy je na dłoni i nakładamy farsz szpinakowy oraz słupek serka feta. Formujemy kotleciki, zlepiając brzegi lub przykrywamy drugim kotleciki rozpłaszczonym - bez nadzienia. Kotleciki obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron.