malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Mielone ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To danie to idealne urozmaicenie tradycyjnych mielonych, jest bardzo smaczne i zdrowsze od tradycyjnej wersji.

Mielone ze szpinakiem

Składniki:

Mielone ze szpinakiem

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki,
  • łyżka posiekanego kopru,
  • 20 dag szpinaku,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1/2 szklanki bułki tartej,
  • łyżka majeranku,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Mielone ze szpinakiem
Mięso wyrabiamy z solą, pieprzem, startą cebula, majerankiem. Szpinak przesmażamy z odrobiną soli, przeciśniętym czosnkiem, dodajemy pietruszkę oraz koper. Następnie dłońmi bierzemy porcje mięsa i wkładamy łyżeczkę farszu, zlepiamy mięso. Smażymy na złoto. Następnie należy odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.