VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczna i aromatyczna włoska kompozycja. Połączenie szpinaku z fetą, makaronu i delikatnego mięsa wołowego. Po prostu Viva l’Italia.

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia
Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak i dusimy pod przykryciem do rozmrożenia. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kosteczkę fetę. Cebulę i pomidora kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulkę, szklimy. Następnie dokładamy mielone mięso i pomidora. Dolewamy wodę, przyprawiamy przyprawami. Na talerzu układamy kolejno szpinak, makaron i mięso (flaga Włoch). Smacznego!
Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia
Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną- Viva l’Italia
Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną - Viva l’Italia
Spaghetti ze szpinakiem i wołowiną- Viva l’Italia