katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Mielone zrazy z farszem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Trochę inne mielone ...

  Mielone zrazy z farszem

Składniki:

Mielone zrazy z farszem

 

  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia
  • kostka mięsna

 

  • Na zrazy

 

 

  • Na farsz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mielone zrazy z farszem
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przesmażamy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą,mieszamy i studzimy. Dodajemy tartą bułkę i jajko, doprawiamy do smaku. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wodę, którą można zastąpić mlekiem i tartą bułkę, doprawiamy do smaku. Odrywamy kawałki przygotowanej masy mięsnej, rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy pieczarkowy farsz i zawijamy podłużne zraziki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy ok. 20 minut. Sos zagęszczamy mąką. Do sosu można dodać pokrojone pieczarki.