Sposób przygotowania:
Mielone zrazy z farszem
Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przesmażamy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą,mieszamy i studzimy. Dodajemy tartą bułkę i jajko, doprawiamy do smaku. Dodajemy też drobno pokrojoną cebulę. Do mięsa wbijamy jajka, dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, wodę, którą można zastąpić mlekiem i tartą bułkę, doprawiamy do smaku. Odrywamy kawałki przygotowanej masy mięsnej, rozpłaszczamy na dłoni, nakładamy pieczarkowy farsz i zawijamy podłużne zraziki, obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podlewamy wodą, dodajemy kostkę mięsną i dusimy ok. 20 minut. Sos zagęszczamy mąką. Do sosu można dodać pokrojone pieczarki.
Editha
edytaha