gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Mielonka w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka przygotowana mielonka to szybki i smaczny obiad.

Mielonka w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielonka w panierce

 

Sposób przygotowania:

Mielonka w panierce
Kiełbasę mielonkę kroimy w centymetrowe plastry. Jajko roztrzepujemy w talerzu, a w drugi wsypujemy bułkę tartą. Plastry pokrojonej mielonki maczamy z obu stron w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy z obu stron w bułce tartej. Takie plastry smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu (margarynę roztapiamy na patelni). Liście sałaty płuczemy i układamy na talerzu. Na sałacie układamy usmażone plastry mielonki. Tak przygotowaną mielonkę podaję z ziemniakami na obiad.
Mielonka w panierce
Mielonkę kroimy w centymetrowe plastry..
Mielonka w panierce
Plastry pokrojonej mielonki maczamy z obu stron w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy z obu stron w bułce tartej.
Mielonka w panierce
Plastry smażymy z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.