makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Mielonka w udkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Niebanalny pomysł na udka

Mielonka w udkach

Składniki:

Mielonka w udkach

 

  • 6 udek kurczaka
  • 35 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • pół czerstwej bułki
  • 5 dag rodzynek
  • 1/4 kostki masła
  • 150 ml wody
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Mielonka w udkach
Usunąć kości z udek. Wyrobić gęstą masę z jajek, mielonego mięsa, bułki (uprzednio namoczonej i odciśniętej) i rodzynek. Wypełnić udka (uprzednio posypane pokruszoną kostką rosołową) i związać je bawełnianą nitką. Ułożyć w brytfance wysmarowanej masłem. Wlać wodę. Piec w temp. 200 st. C przez 90 minut.