Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mięsko z chili

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

świetna potrawa dla każdego

Mięsko z chili

Składniki:

Mięsko z chili

 

  • 60 dag mięsa wołowego(możesz dać inne)
  • 0,5 kg pomidorów
  • 40 dag suchej czerwonej fasoli(namaczamy przez 12 godzin)
  • 2 cebule
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki czerwonego mielonego chili
  • 1 łyżeczka nasion kminku do smaku
  • 0,5 łyżeczki oregano
  • rosół
  • oliwa
  • sól

Sposób przygotowania:

Mięsko z chili
pokroić w kostkę mięso i podsmażyć na dużym ogniu na kilku łyżkach oliwy dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty czosnek smażyć 5 minut i dodać odcedzoną fasolę wymieszać wrzucić obrane i pokrojone pomidory dodać przyprawy i rosół przykryć i dusić aż mięso i fasola będą miękkie podajemy na ciepło ja czasem dodaję pieczarki

Tagi:

mięso