beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Mięsko z rosołu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Świetne do obiadu . . . :)

Mięsko z rosołu

Składniki:

Mięsko z rosołu

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsko z rosołu
Pod koniec gotowania rosołu wyjąć mięso i lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem. Rozkłócić jajko z łyżką mleka lub wody z dodatkiem vegety. Panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie i chrupiące. Świetnie nadają się do obiadu.

Przepis ten jest banalnie prosty. A do jego wstawienia skłoniła mnie rozmowa pań, które to mają dylemat co zrobić z mięsem z rosołu. Może się komuś przyda.

Tagi:

jajko tarta jajka