Sposób przygotowania:
Mięsko z rosołu
Pod koniec gotowania rosołu wyjąć mięso i lekko przestudzić. Oprószyć pieprzem. Rozkłócić jajko z łyżką mleka lub wody z dodatkiem vegety. Panierować mięso w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie i chrupiące. Świetnie nadają się do obiadu.
Przepis ten jest banalnie prosty. A do jego wstawienia skłoniła mnie rozmowa pań, które to mają dylemat co zrobić z mięsem z rosołu. Może się komuś przyda.
Po upieczeniu są aromatyczne, mięciutkie i chrupiące. Świetnie nadają się do obiadu.
Przepis ten jest banalnie prosty. A do jego wstawienia skłoniła mnie rozmowa pań, które to mają dylemat co zrobić z mięsem z rosołu. Może się komuś przyda.
caroline1983
Jojo