Sposób przygotowania:
Mięsna rolada z pieczarkami
Wszystkie cebule kroimy w kostkę. Mięso wyrabiamy z jajkiem, 2 cebulami (1 zółtą, 1 czerwoną) i łyzką koperku tak jak na kotlety. Do zagęszczania dodajemy bułkę tartą, tyle ile to potrzebne, ja dodałam jakies 3 łyzki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozkładamy na folii aluminiowej i formujemy prostokąt, tak aby krótszy bok pasował do foremki. Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie razem z pozostałą cebulą. Podsmażone pieczarki rozkładamy równo na mięsie. Delikatnie posypujemy wegetą i koperkiem i zwijamy do środka w rulon, pomagając sobie folią. Boki rolady staramy się skleić, aby nie wypłynęło nadzienie. Roladę przekładamy bez folii do wysmarowanej masłem i posypanej pozostałą bułką tartą foremki. Pieczemy ok 50 minut w piekarniku w 190 stopniach. Roladę kroimy w plastry i podajemy np do ziemniaków.