madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Mięsne kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Smaczne kotleciki z gotowanego mięsa.

Mięsne kotlety

Składniki:

Mięsne kotlety

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kotlety
Udka gotujemy do miękkości. Następnie ugotowane udka studzimy, obieramy ze skórki i oddzielamy od kości. Oddzielone mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę obieramy, kroimy w drobniutką kostkę. Następnie do zmielonego kurczaka dodajemy jajka, cebulę oraz przyprawy, dokładnie całość wyrabiamy dłońmi. Z gotowej masy mięsnej formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z frytkami.