lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Mięsne kulki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomity przepis na mięsne kuleczki

Mięsne kulki z pieczarkami

Składniki:

Mięsne kulki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kulki z pieczarkami
Kajzerkę namocz w mleku do miski wsyp rozmaryn oraz przyprawy roztarte ząbki czosnku i mięso mielone. Dodaj odciśnietą z mleka kajzerkę.Cebulę posiekaną podsmaż na patelni z drobno posiekanymi pieczarkami. Dodaj do mięsa. Z mięsa wyrób masę a jeżeli wydaję ci się zbyt rzadka dodaj odrobinę bułki tartej. Dopraw do smaku. Dłońmi formuj kulki które smaż w dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Tagi:

mięso