Sposób przygotowania:
Mięsne oponki z pieczarkami
Bułkę namaczamy w mleku albo wodzie i odciskamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Przesmażamy na maśle,przestudzamy i dodajemy do mięsa.
Dodajemy też bułkę, pokrojoną cebulę i wbijamy jajka. Zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku. Deskę oprószamy tartą bułką i wykładamy masę.
Rozpłaszczamy i szklanką wykrawamy kółka, a w środku nich wykrawamy kółeczka kieliszkiem.
Smażymy krążki na rozgrzanym oleju.
Dodajemy też bułkę, pokrojoną cebulę i wbijamy jajka. Zarabiamy mięsną masę i doprawiamy do smaku. Deskę oprószamy tartą bułką i wykładamy masę.
Rozpłaszczamy i szklanką wykrawamy kółka, a w środku nich wykrawamy kółeczka kieliszkiem.
Smażymy krążki na rozgrzanym oleju.