Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Spaghetti z pieczarkami i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron z sosem mięsnym z pieczarkami.

Spaghetti z pieczarkami i mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z pieczarkami i mięsem

 

  • 500g mięsa mielonego
  • sos boloński Dawtona
  • kilka pieczarek
  • 500g makaronu spaghetti
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty do posypania

 

 

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z pieczarkami i mięsem
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki umyć, oczyścić i pokroić drobno. Cebulę pokroić w kostke, czosnek w kostkę, podsmażyć na oleju przez kilka minut, aż się zeszklą. Dodać pieczarki i doprawić solą, wymieszać. Dusić kilka minut, dodać mięso mielone. Smażyć kilka minut mieszając, na koniec dodać sos, poddusić. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron polać sosem i posypać serem.
Spaghetti z pieczarkami i mięsem
Składniki do przygotowania sosu do makaronu.
Spaghetti z pieczarkami i mięsem
Cebulę i czosnek podsmażyć, dodać pokrojone pieczarki.
Spaghetti z pieczarkami i mięsem
Dodać mięso mielone i smażyć kilka minut, mieszać.
Spaghetti z pieczarkami i mięsem
Do podsmażonych składników dodać sos, wymieszać i doprawić.