Sposób przygotowania:
Mięsne paluszki
Filety z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, a następnie zmielić w maszynce. Pieczarki umyć, obrać, a później pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i również pokroić w kostkę. Pokrojone w kotkę pieczarki oraz cebulę podsmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju. Podsmażone pieczarki i cebulę zmielić i dodać do zmielonego mięsa. Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą oraz przyprawą do kurczaka. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Dodać do tego również trochę bułki tartej, aby masa mięsna zagęściła się. Ser żółty trzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do masy. Z ciasta formułować paluszki, a następnie panierować je w bułce tartej. Paluszki mięsne smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju.