Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mięsne pulpety do rosołu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Alternetywa dla makaronu lub ryżu w rosole.

Mięsne pulpety do rosołu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mięsne pulpety do rosołu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne pulpety do rosołu
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać roztrzepane jajko oraz bułkę tartą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Dokladnie wymieszać. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki i wrzucać   je do bulionu. Gotować do wypłynięcia, a następnie jeszcze 2-3 minuty. Pulpeciki podawać z rosołem.
Mięsne pulpety do rosołu
Mięso mielone połączyć z jajkiem, bułką i przyprawami.
Mięsne pulpety do rosołu
Z masy mięsnej formować małe kuleczki...