Sposób przygotowania:
Mięsne żeberka z kapustą i borowikami
Do żaroodpornego naczynia włożyłam kapustę kwaszoną ( pokroiłam ja drobno nożem ) . Kapustę zalałam wodą tak aby ja zakryło . Do kapusty włożyłam liść laurowy i ziele angielskie. Borowiki zalałam wrzątkiem , kiedy ostygło umyłam je dokładnie i pokroiłam nożem ( ciężko szlo ale dałam radę , uciekały mi sprzed noża )Przełożyłam pokrojone borowiki do kapusty i zamieszałam . Doprawiłam odrobinę solą i pieprzem mielonym. Zamieszałam wszystko. Żeberka mięsne pokroiłam i podsmażyłam na oleju ( 30 minut) pod koniec posoliłam je tylko. Wyjęłam z patelni żeberka i przełożyłam do kapusty kwaszonej , zamieszałam . Wstawiłam do pieca i trzymałam prawie 1.1/2 godziny . Mięsko się podpiekło i doszło do siebie , a kapusta zmiękła. Całość wyszła bardzo pyszna .