zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2401]

Żeberka z kapustą zasmażaną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne żeberka z kapustą zasmażaną.

Żeberka z kapustą zasmażaną

Składniki:

Żeberka z kapustą zasmażaną

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z kapustą zasmażaną
Kapustę ugotować i jeśli jest za kwaśna przepłukać. Podgardle lub boczek zesmażyć, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i usmażyć do miękkości. Dołożyć mąkę, przesmażyć i wszystko wrzucić do kapusty. Mieszając aby się nie przypaliła zagotować.

żeberka umyć, pokroić na kawałki, podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor ze szczyptą cukru. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa i podsmażyć. Zalać żeberka wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. W razie potrzeby doprawić do smaku i zagęścić sos odrobiną wody rozrobionej z mąką. Zagotować.