eluska

eluska

Szef Kuchni
[Przepisów: 19]

Mięsny tort

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna potrawa wszyscy moi bliscy się nią zachwycają a co najważniejsze każdemu smakuje.

Mięsny tort

Składniki:

Mięsny tort

 

  • 15 dag ryżu
  • 300 ml bulionu
  • 40 dag mielonego miesa
  • 2 cebule
  • 2 łyżki twarogu
  • 2 jajka
  • pieprz, sól
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 25 tłustego białego sera
  • 1/4 l.kremówki
  • 1,5 szkl.siekanych ziół
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 6 pomidorków
  • pęczek natki pietruszki.

Sposób przygotowania:

Mięsny tort
Ryż ugotować w bulionie.
Cebulę kroimy,mieszamy z mięsem,
twarogiem,jajkami i ryżem,
przyprawiamy.
Wykładamy do natłuszczonej masłem
tortownicy. Pieczemy ok.70 minut
w 150'C.
Biały ser ubijamy z kremówką,dodać czosnek roztarty z solą,zioła,
cukier i sok.
Tort kroimy na dwa krążki i
przekładamy kremem,posypujemy natką
pietruszki.
Brzegi i wierzch posmarować kremem.
Udekorować pomidorkami i kremem.