Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mięso baranie duszone w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane mięso podawać z frytkami, ryżem lub makaronem.

Mięso baranie duszone w pomidorach

Składniki:

Mięso baranie duszone w pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Mięso baranie duszone w pomidorach
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na cząstki, usunąć nasiona. Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na 6-7 kawałków, lekko zbić tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie obsmażyć na rozgrzanym maśle. Pomidory włożyć do rondla, dodać sól, cukier i odrobinę pieprzu, gotować około 5 minut, dodać usmażone mięso i dusić pod przykryciem. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić, połączyć z mięsem. Dusić do miękkości, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody.

Tagi:

mięso beza bezy