Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Mięso do chleba

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wolę swoje mięsko, jak ze sklepu

Mięso do chleba

Składniki:

Mięso do chleba

 

  • 1 kg łopatka bez kości,
  • 1 szt marchew obrana,
  • 1 szt pietruszka obrana,
  • 0,5 szt seler obrany,
  • 1 kawałek mały por umyty,
  • Sól,
  • pieprz
  • tłuszcz
  • papryka
  • majeranek

 

Sposób przygotowania:

Mięso do chleba
Do garnka z wrzącą wodą, włożyć mięso, i przygotowane warzywa. Dodać przyprawy, gotować do miękkości. Ugotowaną łopatkę wyjąć z rosołu, ostudzić, obsypać papryką i majerankiem, obsmażyć na tłuszczu, kroić na plastry do chleba.